Dag 11 – 7 april

Wanshang hao!

“Hoe leer je een cultuur het best kennen? Door de taal te begrijpen en te ontdekken.” Dat leerde de leerkracht ons vandaag.

‘Basic Chinese’ was het thema van deze ochtend. Wat een woordenschatles had moeten zijn, bleek uit te draaien op een zangles. Onze coole lerares had er duidelijk zin in, en wij ook! De Chinese karakters zijn ontstaan uit logische tekeningen en zo worden ze ook aangeleerd. Hun cultuur is steevast verbonden met hun taal. Zo is het nummer 4 een ongeluksgetal omdat het Chinese woord heel erg lijkt p het woord ‘sterven’. Vaak zal je geen vierde verdiep vinden in een hotel.

Daarna zijn we heerlijke, verse noodles gaan eten hier in de kantine, die we zo gemist hebben in Shanghai. De-li-cious!

Vandaag was het ook onze eerste dag hier dat we hebben kunnen genieten van het goede Belgische weer. Een lekker hele dag regen. Mede door het weer, was de aanwezigheid van de Chinese studenten een pak minder. Wij hebben met de overige Chineesjes onze namiddag gevuld met Uno. Het was hun eerste keer en ze waren er verrassend snel mee weg, ook met de dirty tricks.

De avond in dit prachtige regenweer besloten we dan maar af te sluiten met een Harry Potter-filmpje met friendsies op onze kamer.

Tomorrow is sports dag… exciting!

Peace and Love,
Charlotte

Plaats een reactie